a

aKoneellinen kivikori

Koneellinen kivikori on erinomainen menetelmä toteuttaa erilaisia muureja, luiskia ja julkisivuja vaativiin kohteisiin. Valmis julkisivu on ryhdikäs, viimeistelty ja tasalaatuinen.

Kivet täryytetään koneellisesti tiiviiksi eikä kivien liikkumista enää tapahdu. Rakenne on vahva ja näin jokainen kori on myös yhtenäinen. Menetelmä on erittäin nopea ja kustannustehokas, valmista muuria valmistuu noin 50 m2  päivässä.

Kivikori on myös ekologinen ja sillä on erittäin matala hiilijalanjälki. Koneellinen kivikori on oivallinen keino hyödyntää rakennuspaikalla louhitun kivimassan uusiokäyttö. Koneellinen kivikorimenetelmä ja kivikorimalli ovat patentoituja.

Kivikori_verhoilu
Kestävät tukimuurit ja kiviaidat

a

Ominaisuudet

Koneellisella kivikorilla tehty julkisivu on yhtenäinen, jossa ei ole saumakohtia, tukilankoja tai reunojen kiinnityslankoja näkyvissä. Lopputulos on tiivis ja tasalaatuinen, noin 20-30 % käsin tai kaivinkoneella tehtyä tiiviimpi. Sen pinta on miellyttävä ja turvallinen, koska reunat ovat pyöristetyt.

Kivikori on erittäin vahva ja kestävä ratkaisu, korroosionkesto laskennallisesti n. 100-200 vuotta normaaliolosuhteissa. Korin saa eri materiaalivaihtoehtoina: kuumasinkitty teräs, ruostumaton teräs, haponkestävä teräs, normaali mustateräs tai näiden lisäksi kivikori voidaan tarvittaessa myös maalata RAL-väreissä. Kori voidaan valmistaa myös eri lankavahvuuksista, normaalivahvuutena on pidetty 6 mm lankaa. Korin koko 2 m x 0,5 m x 0,5 m (lev.kork.syv.).

a

Mihin koneellista kivikoria käytetään?

Koneellisen korin käyttömahdollisuudet ovat mitä moninaisimmat. Kohteet, joissa vaaditaan laatua, tarkkuutta ja luonnollisen kaunista kivipintaa, on kivikori erinomainen ratkaisu. Ja erityisesti isoissa kohteissa, missä kone on työmaalla, saavutetaan myös suurimmat kustannushyödyt.

→Erilaiset tukimuurit ja julkisivut

→Tie- ja rautatierakenteissa luiskien muotoilu ja tukeminen

→Meluaidat ja vallit

→Laiturinperustat, kanavat ja rantojen muotoilut

→Siltojen päätyrakenteet

→Pihojen ja puutarhojen penkereet ja alueiden rajaaminen

→Viheralueiden muotoilu

→Rakennusten julkisivut ja sisäverhoukset, arkkitehtuuriset ratkaisut

→Maatukimuurit

→Kallioleikkausten verhoukset

→Maisemointikohteet

Betoroc_kivikori_julkisivu
Siilitie-metroasema-kivikorit-4